Herbie Guldenaar nieuwe lijsttrekker

Januari 2022

De leden van Mì Hellemonders hebben ingestemd met de benoeming Herbie Guldenaar als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart. Vanwege gezondheidsredenen heeft de in september benoemde lijsttrekker Michael Rieter zich terug getrokken. Michael Rieter wilde als lijstduwer het sluitstuk van de kandidatenlijst van Mì Hellemonders zijn maar de leden deden een beroep op hem op toch op plek 2 te staan. Herbie Guldenaar en Michael Rieter zullen daarom samen als duo het gezicht zijn bij de komende verkiezingen.
Herbie en Michael zijn al 50 jaar bevriend sinds zij samen op de Knip zaten, zo laat de partij in haar persbericht weten. Daarnaast was Herbie de afgelopen 4 verkiezingen een vast gezicht op de kandidatenlijsten van Helder Helmond waar Michael lijsttrekker was. Herbie is een bekende in het Helmondse en als gerespecteerd gitarist in binnen- en buitenland. Ruim 30 jaar is Herbie muziekdocent waarvan al meer dan 25 jaar aan het Jan van Brabantcollege aan de Molenstraat.

Slechts een aantal ingewijden waren op de hoogte dat Michael Rieter al sinds eind juli 2021 waarschijnlijk kanker zou kunnen hebben. Eind september, begin oktober werd dat na onderzoek daadwerkelijk vastgesteld. Mede door corona heeft de operatie pas vorige week woensdag 12 januari plaats gevonden. Succesvol: afgelopen maandag kreeg hij te horen dat hij weer helemaal schoon is.

Anderhalve week geleden verraste hij echter het bestuur zich te moeten terug trekken als lijsttrekker. De revalidatie vereist veel rust die je als lijsttrekker niet hebt. Heel snel is toen in een paar dagen een oplossing gevonden door Herbie Guldenaar voor te dragen als nieuwe lijsttrekker en dat Michael Rieter samen met hem als duo het gezicht zal zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en Mì Hellemonders op de kaart zetten